despre mine440x400

Povestea mea

Numele meu este Oana Calinoiu, sunt psiholog clinician si psihoterapeut cu drept de libera practica, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu codul 17096.
Dintotdeauna am fost atrasa de ce e bine, de iubirea dintre oameni si de frumusetea in toate formele ei. Inca din adolescenta mi-a placut sa ascult povestile de viata ale colegilor, sa dau sfaturi, sa-i incurajez si le descopar calitatile. Ma simteam bine cand ascultam oamenii. Atunci nu stiam ca pasii mi se vor indrepta spre psihologie.
Cand eram mici ne placea, sa desenam copaci. Mi s-a parut magic cum imi recunosteam colegii dupa desenul lor. Cand priveam copacii desenati de colegii mei imi faceam o idee despre cui i se potriveste descrierea, si de cele mai multe ori alegeam corect cine desenase fiecare copac.
M-am intrebat prima data: Oare nu e o meserie cu magia copacilor …?

 

Stiu ca ascultarea activa, empatia, sintonizarea cu oamenii, ma ajuta sa–i inteleg, sa-i ghidez prin zonele de umbra din viata lor, sa-i ajut sa vada calea spre lumina…
Am invatat in toti anii de formare si de dezvoltare personala sa am grija in primul rand de mine, sa ma redescopar, sa am respect pentru ceea ce sunt si ce-mi place
Am invatat sa ascult, sa am grija de nevoile mele in relatie cu mine si cu ceilalti. Dupa tot acest efort cu mine insami, am stiut ca, daca eu pot, vor putea si clientii mei. Ma impingea de la spate experienta calatoriei prin propria ,,noapte neagra a sufletului’’
Am invatat sa ma iubesc. Am invatat ca nu exista bine/rau, urat/frumos, mare/mic, trebuie/nu trebuie, ci doar imi place/nu-mi place, vreau/nu vreau, mi se potriveste/nu mi se potriveste.
Nu este simplu sa-ti asumi durerea de a retrai anumite momente traumatice, sa renunti la mecanismele care te-au ajutat sa faci fata durerii emotionale din trecutul tau, intr-o lume in care de multe ori manifestarea suferintei este etichetata ca un esec.
Toate acestea m-au ajutat apoi cand am deschis cabinetul si am avut proprii mei pacienti.
E minunat sa stiu ca cineva, dupa o perioada se gandeste la mine, la cat de ,,prezenta’’ am fost in viata sa intr-un moment de cumpana, de confuzie, la cat de benefica a fost consilierea, astfel incat prezentul sau sa fie cel pe care si l-a dorit.
Apreciez oamenii care nu mai doresc sa traiasca gandind ca “timpul rezolva totul” si actioneaza pentru imbunatatirea calitatii vietii lor
Am invatat sa ascult, o altfel de ascultare. O ascultare a emotiilor, care presupune mai mult decat sunete, o stare de spirit, o alta atitudine:
Ascultarea care inseamna: inima mea alaturi de inima ta!
Vreau sa-ti fiu alaturi in primii pasi cand inveti sa-ti asculti inima si gandirea, in primii pasi catre eliberarea de frica, furie si altele asemenea, primii pas catre pace, compasiune si armonie interioara.

Sunt aici pentru a te insoti in calatoria constientizarii

Pentru informatii, programari sau o vorba buna contacteaza-ma!

Contact